logo

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Alleen goed ondernemen is niet voldoende voor je bedrijf. Het is belangrijk dat de juridische zaken rond je bedrijf goed zijn geregeld, maar ook je privézaken als ondernemer. En dat speelt niet alleen bij de start van je bedrijf, maar ook in alle latere fasen.

De start
Voor een succesvol bedrijf zijn niet alleen een goed bedrijfsplan en winstprognoses van belang. Het is ook belangrijk dat je goed gebruikmaakt van alle juridische mogelijkheden. De keuze voor een bv. een eenmanszaak of een bv heeft grote gevolgen voor je aansprakelijkheid voor schulden en voor de belastingen die je moet betalen.

Juridische aspecten
Als je bedrijf zich ontwikkelt, moet je op verschillende momenten stilstaan bij de juridische gevolgen ervan. Wat gebeurt er als je een nieuwe bedrijfsactiviteit begint? Is het verstandig het bedrijfspand als ondernemer in privé te kopen of toch liever door een (aparte) bv? Als er kapitaal nodig is en de verstrekker wil deelnemen in het bedrijf, wat zijn dan de juridische mogelijkheden? We geven je graag advies.

De ondernemer privé
Als ondernemer moet je goed nadenken over de risico’s die je partner en gezin lopen. Wil je die tegen de risico’s van het bedrijf beschermen? dan is het verstandig om huwelijkse voorwaarden te maken of een goed samenlevingscontract te hebben. wat gebeurt er met je bedrijf als je onverwacht uitgeschakeld wordt door een ernstige ziekte of verkeersongeval? Kan het bedrijf dan verder zonder jou? Wie neemt de beslissingen? We vertellen je graag hoe je in deze situaties voorzorgsmaatregelen kunt nemen.

Bron: Netwerk Notarissen

 


Bekijk ook onze overige specialisaties