logo

Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden

Nog even en de grote dag is daar. Jullie gaan trouwen. Er moet van alles geregeld worden, een trouwlocatie uitzoeken, jurk kopen, feest organiseren… Maar denk ook eens over de vraag of jullie in ‘gemeenschap van goederen trouwen’ of op ‘huwelijkse voorwaarden’? Bedenk of je al je vermogen (bezittingen én schulden) met elkaar wilt delen? Stel nou dat jullie uit elkaar gaan, dan moet je in het geval van ‘gemeenschap van goederen’ alles 50/50 delen. Het gaat dan niet alleen om wat jullie tijdens jullie huwelijk samen hebben opgebouwd, maar ook om wat jullie daarvoor aan schulden en bezittingen hadden. Denk aan een studieschuld, een persoonlijke lening of pensioenopbouw.

Trouwen jullie op huwelijkse voorwaarden, dan leggen jullie voordat jullie gaan trouwen vast hoe jullie het financieel willen regelen. Dat kan gaan over jullie inkomen, vermogen, eigen bedrijf, erfenissen of schenkingen. Jullie maken afspraken over wat van wie is en hoe dat verdeeld wordt, mochten jullie uit elkaar gaan. Wij leggen dat voor jullie vast in de akte van huwelijkse voorwaarden.

Zijn jullie al een tijdje getrouwd? Dan kunnen we kijken of jullie huwelijkse voorwaarden nog helemaal up-to-date zijn. Misschien is jullie gezinssituatie ondertussen wel veranderd? Eventuele wijzigingen leggen we dan vast in een nieuwe akte.We raden je aan om uiterlijk twee maanden voordat jullie gaan trouwen een afspraak met ons te maken. Dan kunnen we samen bespreken wat het beste bij jullie past: trouwen op huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen.

Meer informatie op Netwerk Notarissen

image

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen; een organisatie van 154 Nederlandse notariskantoren met een eigen, overkoepelende website. Daar vind je aanvullende informatie over de onderwerpen die wij hier bespreken. Klik op onderstaande knop.

Huwelijkse voorwaarden

Bekijk ook onze overige specialisaties