logo

Beleid coronavirus

Coronabeleid

Om de maatregelen en richtlijnen van het RIVM en de overheid in acht te nemen en te respecteren, hanteert Houwing van Beek voor uw en onze veiligheid en gezondheid een aantal beperkende maatregelen.

Deze zijn:

  • wij schudden geen handen bij aankomst en vertrek, maar begroeten u graag met een hartelijke groet
  • heeft u een afspraak bij ons op kantoor, dan is er gelegenheid voor het wassen van uw handen en is er desinfecterende handgel aanwezig
  • wij vragen ook aan u of u de maatregels en richtlijnen van het RIVM wilt respecteren en vragen u met name – voorafgaand aan een bezoek aan ons kantoor – of u ons wilt berichten of u ziekteverschijnselen  heeft en/of klachten.
  • als met u telefonisch of per e-mail overleg kan worden gepleegd over wat u graag wilt vastleggen, in plaats van een daadwerkelijke bespreking op kantoor, dan stellen we voor om zo veel als mogelijk om het overleg telefonisch of digitaal te laten plaatsvinden
  • als het voor u mogelijk is om een akte per volmacht te laten ondertekenen, dan is ons huidige beleid op dit moment dat wij voor u een volmacht klaarmaken. We doen dit om te zorgen dat bij passeer-afspraken zo min mogelijk mensen aan tafel zitten om de akte te ondertekenen.
    Uw handtekening op de volmacht moet uiteraard wel gelegaliseerd worden. Hiervoor dient u toch wel nog fysiek ons kantoor te bezoeken, om de handtekening in bijzijn van één van ons te laten zetten. Legalisatie van uw handtekening kan ook door collega-notarissen worden verricht
  • wij kunnen (in verband met uw gezondheid, doch ook onze gezondheid) niet meer beantwoorden aan de wens om bij u thuis eventueel een bespreking te houden of een akte te passeren. Wij verzoeken u – indien de afspraak niet verzet kan worden of op een andere manier kan plaatsvinden – toch voor de afspraak dan naar ons kantoor te komen
  • wij werken deels vanuit huis. Als u ons kantoor belt en een medewerker die thuis werkt wilt spreken, kan het zijn dat we u met deze medewerker niet kunnen doorverbinden. We laten echter de betreffende medewerker u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Alle medewerkers van Houwing van Beek Notarissen houden zich aan de richtlijnen. Gezien de grootschaligheid van dit virus kunnen wij geen verantwoordelijkheid dragen voor eventuele negatieve gevolgen voor uw gezondheid na de komst naar ons kantoor, maar wij proberen zoveel mogelijk risico’s te beperken.

We vinden het – net als u – vervelend dat we met dergelijke beperkingen worden geconfronteerd, maar rekenen op uw begrip.